Dent32 Diş Kliniği olarak estetik ve özgüvenli bir gülümsemenin herkes için ulaşılabilir olması gerektiğine inanıyoruz. Ekibimiz yalnızca profesyonel ve deneyimli diş hekimlerinden oluşmuyor; aynı zamanda tam zamanlı olarak çalışan laboratuvar teknisyenlerimiz de bulunmaktadır. Bu teknisyenler, diş hekimlerimizle mükemmel bir uyum içinde çalışarak koltuk başı işlemlerimizin ardından kusursuz laboratuvar işleri ortaya koymaktadır.
Ön dişleriniz eğri, renklenmiş, çürük, yüzeyi düzensiz ya da aralarında boşluklar varsa, Türkiye’de porselen lamina diş kaplamaları sizin için tercih edilen tedavi seçeneğidir.
24 Saatte Porselen Kaplama!
Son teknoloji Diş Tasarım ve Frezeleme Ekipmanlarıyla donatılmış kendi iç laboratuvarımız sayesinde porselen laminaları sadece 24 saat içinde tamamlayabiliyoruz. Dış laboratuvarlara tamamen bağımlı değiliz.
Porselen lamina diş kaplaması, bir dişi ön yüzeyinden maske gibi örten yapay bir yapıdır. Diş kaplamalarının ana bileşeni, lityum disilikat gibi maddelerle karıştırılmış cam parçacıklarıdır. Tam diş kaplamalarına kıyasla, porselen laminalar çok daha az diş dokusu törpülenmesini gerektirir. Bu nedenle diş hekimleri tarafından en az invaziv estetik diş tedavilerinden biri olarak kabul edilir.
Ayrıca geleneksel metal destekli porselen (PFM) kuronların aksine, porselen laminalar siyah metal bir tabana sahip değildir. Bu da onları çok daha doğal ve estetik gösterir.
Porselen Laminaları Nasıl Üretiyoruz?
Porselen lamina kaplamaları hem dijital (CAD-CAM yöntemiyle) hem de geleneksel (press yöntemiyle) olarak üretiyoruz. Hangi yöntemle hazırlanırsa hazırlansın, laboratuvar işleminden önce dişe minimal invaziv bir hazırlık yapılır.
Lamina Kaplamaların Avantajları:
-
Tam kaplama ya da kuronlara kıyasla çok daha az diş dokusu törpülenir. Bu sayede sağlıklı diş dokusu korunur.
-
3D tasarım ve freze cihazlarıyla bir günde hazırlanabilir.
-
Lamina kaplamalar yüksek estetik sonuçlar sunar.
Lamina Kaplamaların Dezavantajları:
-
Tam kaplama ya da kuronlara kıyasla ayrılma veya kırılma riski daha yüksektir.
-
Yüksek çiğneme kuvvetine maruz kalan arka dişlerde (azı dişleri) kullanıma uygun değildir.
-
Diş gıcırdatma (bruksizm) problemi olan hastalar için uygun değildir.