Diş Beyazlatma (Bleaching) İşlemi
Diş beyazlatma; diş yüzeyine uygulanan beyazlatıcı ajanlar aracılığıyla, dişlerdeki sararmaların, koyulaşmaların ve lekelenmelerin herhangi bir aşındırma ya da yapay madde ile kaplama yapılmadan giderilmesidir.
Estetik Bir Gülümsemeye Sahip Olmak İster misiniz?
Diş Beyazlatma (Bleaching) Süreci
Diş beyazlatma işlemi, dişlerin yapısında meydana gelen sararmaların, koyulaşmaların ve lekelenmelerin, diş yüzeyine uygulanan beyazlatıcı maddelerle giderilmesidir. Bu işlem sırasında dişe zarar verilmez, herhangi bir kaplama işlemi yapılmaz.
Dişlerde İstenmeyen Lekeler Neden Oluşur?
Bunun birçok nedeni olabilir. En yaygın olanlar yaşlanma, dişi boyayan maddelerin tüketimi (çay, kahve, kola, sigara vb.), travmalar, eski protezler, kaplamalar ve dolgular gibi durumlardır. Dişlerin oluşum sürecinde kullanılan antibiyotikler veya aşırı florür tüketimi de renk değişimlerine neden olabilir. Bu durum, dişin yapısından kaynaklanabileceği gibi dış etkenlerle oluşan lekelenmelere, gelişim çağında alınan antibiyotiklere veya yaşlılıkta dişe gelen darbelere bağlı da olabilir.
Beyazlatma (Bleaching) Kimlere Uygulanabilir?
Neredeyse herkese! Ancak bazı durumlarda tedavi etkili olmayabilir. Diş hekiminiz, tam bir ağız kontrolü ve teşhisle bu işlemin sizin için uygun olup olmadığını belirleyecektir. Dişleriniz sağlıklıysa, beyaz ve doğal bir gülümseme için ideal bir çözümdür.
Uygulama Süresi Ne Kadardır?
Genellikle ilk uygulamada beyazlama başlar. Ancak ideal görünüme ulaşmak için uygulamanın 10 – 14 gün devam etmesi gerekir.
Dişler Beyazlatmadan Sonra Eski Haline Döner mi?
Dişler her zaman eskisinden daha beyaz kalacaktır. Ancak kişinin alışkanlıklarına ve ağız bakımına bağlı olarak yılda 1-2 kez destek tedavisine ihtiyaç duyulabilir.